Aanmelden voor Plant a Friend

Ben je klaar om nieuwe mensen te ontmoeten en om van planten je hobby te maken? Meld je dan aan!

Je krijgt van ons een gratis plantje thuisgestuurd met verzorgingstips. Geef je plantje liefde, aandacht en een beetje water, en zie hem groeien. Vervolgens wordt je in een appgroep geplaatst waar je nieuwe contacten legt. Je helpt elkaar met het verzorgen van je plantje  en tegelijkertijd leer je elkaar kennen. Hoe leuk is dat?!

Je kan je aanmelden als je tussen de 16 en 28 jaar bent.
Plant a Friend in jouw regio is zelf verantwoordelijk voor het verzenden van het plantje, en het aanmaken van de whatsappgroep en het opvolgen van de regels rondom de avg.


Plant a Friend bij jou in de wijk, op school of op je vereniging!

Hoe werkt het

Als je je aanmeldt, krijg je een plantje thuisgestuurd dat je gaat verzorgen. We plaatsen je in een appgroep met andere plantenvrienden. In de appgroep kun je delen hoe het met je plantje en met jezelf gaat. Zo leg je nieuwe contacten en groeit niet alleen je plantje, maar ook je sociale leven!

Wanneer je je gratis plantje hebt ontvangen, kom je in een appgroep terecht met 4 andere jongeren en een host. De host is een vrijwilliger die het overzicht houdt in de groep en zorgt dat het gesprek op gang komt.

In de appgroep kun je gezellig kletsen over je plantje en natuurlijk ook over andere dingen. Zo kom je op een leuke manier met nieuwe mensen in contact en wie weet wat daar weer uit gaat bloeien.


Zelf opzetten in een andere regio

Woon je in een andere regio en wil je daar eenzaamheid aanpakken via Plant a Friend? Zet dit project zelf op bij jou in de buurt!


Over Plant a Friend